Van samen werken naar samenwerken

Vrijheid binnen verbondenheid

We werken nu veel samen, maar dat gebeurt ook veel op eilandjes. We ontwikkelen ons naar een organisatie waarin we excelleren in het échte samenwerken.

Het principe dat we daarbij gebruiken is vrijheid binnen verbondenheid. Dat vraagt heldere kaders en spelregels, waarbinnen veel autonomie en eigen initiatief gewaardeerd worden. Stimuleren van individuele medewerkers en teams om zelfstandig te handelen en voor zichzelf op te komen.  Ervaren problemen en kansen worden nu vaak direct en “lokaal opgelost”, (soms ook nog eens door voornamelijk indirect betrokkenen). Daarna regeert de orde van de dag weer. Samenwerken is over je eigen schaduw heen kunnen stappen en steeds de interactie opzoeken om het grotere belang te dienen. Daarbij zien we veel levendigheid doordat aanwezige- of externe kennis, kunde en ervaring continu uitgewisseld worden.

Samen werken èn samenwerken

Ook verhuizen is samenwerken!

Op zondag 4 juni werd, na 21 jaar, voor de allerlaatste keer de deur van de ‘oude’ post in Leek dichtgetrokken. Op zaterdag 10 juni was de nieuwe post, in het gezondheidscentrum Westerkwartier in Tolbert klaar en operationeel om met de volgende dienst van start te kunnen. Je kunt je vast voorstellen dat dit niet zomaar vanzelf is gegaan, achter de schermen is hard gewerkt en vooral SAMEN gewerkt om dit te kunnen realiseren.  

We vragen een aantal collega’s naar hun ervaringen…